Ocena instytucji

30%
Skorzystałoby ponownie: 12
70%
Nie skorzystałoby ponownie: 28
Zobacz statystyki
Europejski Fundusz Leasingowy (EFL)

Europejski Fundusz Leasingowy (EFL)

Ocena użytkowników

30%
Skorzystałoby ponownie: 12
70%
Nie skorzystałoby ponownie: 28

W skład algorytmu oceny wchodzą:

  • – Oceny właściwe instytucji (50% wagi)
    • Głosy pozytywne: 12
    • Głosy negatywne: 27
  • – Oceny właściwe oddziałów (25% wagi)
    • Głosy pozytywne: 0
    • Głosy negatywne: 0
  • – Oceny właściwe produktów (25% wagi)
    • Głosy pozytywne: 0
    • Głosy negatywne: 1

Szczegółowa ocena usług

Jak oceniasz przejrzystość umowy?
26%
74%
Jak oceniasz pracowników?
26%
74%
Jak oceniasz atrakcyjność produktów?
41%
59%

Opinie o Europejski Fundusz Leasingowy (EFL)

Korzystasz z usług Europejski Fundusz Leasingowy (EFL)? Podziel się z innymi swoją opinią!
Nie wiesz, czy skorzystać? Przeczytaj opinie innych klientów!

Dodaj opinię o Europejski Fundusz Leasingowy (EFL)

Informacje dotyczące przetwarzania danych znajdują się w Polityce prywatności
Czy skorzystałbyś ponownie z usług?
5 5 10 25 50 100
pokaż: najnowsze popularne komentowane

Opinie użytkowników o Europejski Fundusz Leasingowy (EFL)

  • Adi

    , w dniu 13.12.2018Ocena:
    NIE POLECAM NIE POLECAM NIE POLECAM NIE POLECAM...

    ...NIE POLECAM EFL to najbardziej nastawiona na dojenie klienta firma ze wszystkich na rynku. Nigdy, przenigdy nie wezmę i nie polecę tej firmy nikomu. no chyba że wrogowi. Jeśli lubisz płacić kary umowne 1100zł od nie zapłaconej FV, pare tysiecy od wznowienia również mając nie...zobacz cała opinię

    Ta opinia jest przydatna
    6Przydatność opinii
    • Robert

      , w dniu 13.12.2018
      Dokładnie tak jest, dojenie z kasy klienta.
    • EFL

      , w dniu 10.01.2019
      Dzień dobry. Dziękujemy za uwagi. Przypominamy, że podczas zawierania umów z naszymi Klientami dbamy o to, by mogli oni w jasny i czytelny sposób zapoznać się z warunkami umowy, w tym także z opłatami dodatkowymi.
      W przypadku zaległości w płatnościach, w pierwszej kolejności kontaktujemy się z Klientem SMS-owo i listownie, aby przypomnieć o braku wpłaty.
      W przypadku dalszego braku wpłaty staramy się kontaktować z Klientem, aby uzgodnić z Nim indywidualnie dalsze warunki współpracy.
      Jeśli ta współpraca nie wyglądała w ten sposób, zachęcamy do napisania do nas na: info@efl.com.pl, by wyjaśnić sytuację.
      Pozdrawiamy, zespół EFL
    • Wypowiedz się
  • MarcinKosmowski

    , w dniu 03.12.2018Ocena:
    Nie mam zastrzeżeń co do współpracy z EFL. Mam...

    ...w leasingu sprzęt rolniczy a na aukcji poleasingowej kupowałem samochód dostawczy. Wszystko przebiegło i przebiega bez zakłóceń.

    Ta opinia jest przydatna
    12Przydatność opinii
  • Oszukany

    , w dniu 13.11.2018Ocena:
    Pseudo doradczyni zaproponowała mi leasing...

    ...samochodu przysyłając na maila szereg informacji, statystyk i różnic pokazujących jak dobrze EFL wychodzi w porównaniu z innymi.Poinformowała mnie o przejściu na opłaty zryczałtowane, czyli raz zapłacę 150,00zł i to wszystko dla obsługi leasingu, gdy zwróciłem uwagę że w...zobacz cała opinię

    Ta opinia jest przydatna
    15Przydatność opinii
    • EFL

      , w dniu 10.01.2019
      Szanowny Panie,
      prosimy o kontakt i przesłanie korespondencji w sprawie na: info@efl.com.pl, postaramy się wyjaśnić sytuację.
      Pozdrawiamy, zespół EFL
    • Wypowiedz się
  • olo_grabina

    , w dniu 14.10.2018Ocena:
    Mam w leasingu w EFL Johna Derre i sprawdziło...

    ...się u mnie takie rozwiązanie. Sporo widzę opinii o windykacji, tu się nie wypowiem, bo regularnie płacę raty i wszystko idzie gładko. Na ten sprzęt w innej formie bym sobie nie miał jak pozwolić, leasing był jedyną opcją poza kredytem. Kredyt okazał się mniej korzystny.

    Ta opinia jest przydatna
    18Przydatność opinii
  • EFL

    , w dniu 13.08.2018Ocena:
    Spłaciłem prawie wszystko a po jednej nie...

    ...zapłaconej racie pod koniec umowy chcą mi zabrać maszynę. Nie można nawet się dogadać to oni stawiają warunki a babsko powie że Pan nie masz nic do gadania dziś wpłata albo rozwiązanie umowy bez możliwości wznowienia. Mój znajomy tak stracił maszynę gdy EFL rozwiązało mu...zobacz cała opinię

    Ta opinia jest przydatna
    26Przydatność opinii
    • EFL

      , w dniu 13.08.2018
      Szanowny Panie, tak jak już wspominaliśmy w tym wątku - w przypadku zaległości w pierwszej kolejności kontaktujemy się SMS-owo i listownie, a następnie kontaktujemy się indywidualnie w celu indywidualnego uzgodnienia dalszych warunków współpracy.
      Jeśli w Pana sprawie procedura postępowania wyglądała inaczej, zachęcamy do kontaktu na adres: reklamacje@efl.com.pl lub telefonicznego kontaktu pod nr 801 404 444. Będziemy mogli wtedy podjąć odpowiednie kroki w celu wyjaśnienia sprawy.
    • wojo

      , w dniu 23.10.2018
      Człowiek ma zupełną rację. Moje doświadczenia: EFL jest tak zorganizowany by zarabiać na windykacji, odbieraniu maszyn po spłacie większości rat.
      Umowy leasingowe wydają się być tylko narzędziem ku temu.
    • Adi

      , w dniu 13.12.2018
      NIE POLECAM NIE POLECAM NIE POLECAM NIE POLECAM NIE POLECAM
      Kontakt z EFLa i propozycja spłaty zaległości (1 rata)- to dziś wpłata lub zwrot przedmiotu a jak wpłaci Pan jutro to bach opłata za wznowienie- najmniej 1100zł ale często po kilka tysięcy bo maja zapis o 20%z niezapłaconej raty.
      NIE POLECAMNIE POLECAMNIE POLECAMNIE POLECAMNIE POLECAM
    • Wypowiedz się
1 2 3 4 5 »