Ocena instytucji

33%
Skorzystałoby ponownie: 13
67%
Nie skorzystałoby ponownie: 26
Zobacz statystyki
Europejski Fundusz Leasingowy (EFL)

Europejski Fundusz Leasingowy (EFL)

Ocena użytkowników

33%
Skorzystałoby ponownie: 13
67%
Nie skorzystałoby ponownie: 26

W skład algorytmu oceny wchodzą:

  • – Oceny właściwe instytucji (50% wagi)
    • Głosy pozytywne: 13
    • Głosy negatywne: 26
  • – Oceny właściwe oddziałów (25% wagi)
    • Głosy pozytywne: 0
    • Głosy negatywne: 0
  • – Oceny właściwe produktów (25% wagi)
    • Głosy pozytywne: 0
    • Głosy negatywne: 0

Szczegółowa ocena usług

Jak oceniasz przejrzystość umowy?
28%
72%
Jak oceniasz pracowników?
31%
69%
Jak oceniasz atrakcyjność produktów?
45%
55%

Opinie o Europejski Fundusz Leasingowy (EFL)

Korzystasz z usług Europejski Fundusz Leasingowy (EFL)? Podziel się z innymi swoją opinią!
Nie wiesz, czy skorzystać? Przeczytaj opinie innych klientów!

Dodaj opinię o Europejski Fundusz Leasingowy (EFL)

Informacje dotyczące przetwarzania danych znajdują się w Polityce prywatności
Czy skorzystałbyś ponownie z usług?
5 5 10 25 50 100
pokaż: najnowsze popularne komentowane

Opinie użytkowników o Europejski Fundusz Leasingowy (EFL)

  • Mika

    , w dniu 24.01.2019Ocena:
    Wspolpracuje z efl juz 5lat i nie mam zastrzerzen...

    ...nie wierze ze przez 1 rate chca komus cos zabrac nam tez sie raz poslizgnela noga i zalatwilismy wszystko polubownie efl przystal na nasza propozycje, mamy mamy nadzieje na wspolprace na kolej e lata z ta firma POLECAM W 100%

    Ta opinia jest przydatna
    6Przydatność opinii
  • Adi

    , w dniu 13.12.2018Ocena:
    NIE POLECAM NIE POLECAM NIE POLECAM NIE POLECAM...

    ...NIE POLECAM EFL to najbardziej nastawiona na dojenie klienta firma ze wszystkich na rynku. Nigdy, przenigdy nie wezmę i nie polecę tej firmy nikomu. no chyba że wrogowi. Jeśli lubisz płacić kary umowne 1100zł od nie zapłaconej FV, pare tysiecy od wznowienia również mając nie...zobacz cała opinię

    Ta opinia jest przydatna
    12Przydatność opinii
    • Robert

      , w dniu 13.12.2018
      Dokładnie tak jest, dojenie z kasy klienta.
    • EFL

      , w dniu 10.01.2019
      Dzień dobry. Dziękujemy za uwagi. Przypominamy, że podczas zawierania umów z naszymi Klientami dbamy o to, by mogli oni w jasny i czytelny sposób zapoznać się z warunkami umowy, w tym także z opłatami dodatkowymi.
      W przypadku zaległości w płatnościach, w pierwszej kolejności kontaktujemy się z Klientem SMS-owo i listownie, aby przypomnieć o braku wpłaty.
      W przypadku dalszego braku wpłaty staramy się kontaktować z Klientem, aby uzgodnić z Nim indywidualnie dalsze warunki współpracy.
      Jeśli ta współpraca nie wyglądała w ten sposób, zachęcamy do napisania do nas na: info@efl.com.pl, by wyjaśnić sytuację.
      Pozdrawiamy, zespół EFL
    • Zawiedziona

      , w dniu 25.02.2019
      Bzdura ! mnie Efl sfinalizował samochód od klienta który po odjechaniu z placu zbywcy od razu się zepsuł ! Informowałem Efl że są wady ukryte to mnie zbywali aż do 7 dni kiedy już nie miałam prawa odstąpienia od Umowy …. i był rzeczoznawca i tak się teraz będę łazić po sądach Nie polecam. Sa dużo lepsze Firmy leasingowe.
    • Wypowiedz się
  • MarcinKosmowski

    , w dniu 03.12.2018Ocena:
    Nie mam zastrzeżeń co do współpracy z EFL. Mam...

    ...w leasingu sprzęt rolniczy a na aukcji poleasingowej kupowałem samochód dostawczy. Wszystko przebiegło i przebiega bez zakłóceń.

    Ta opinia jest przydatna
    18Przydatność opinii
  • Oszukany

    , w dniu 13.11.2018Ocena:
    Pseudo doradczyni zaproponowała mi leasing...

    ...samochodu przysyłając na maila szereg informacji, statystyk i różnic pokazujących jak dobrze EFL wychodzi w porównaniu z innymi.Poinformowała mnie o przejściu na opłaty zryczałtowane, czyli raz zapłacę 150,00zł i to wszystko dla obsługi leasingu, gdy zwróciłem uwagę że w...zobacz cała opinię

    Ta opinia jest przydatna
    26Przydatność opinii
    • EFL

      , w dniu 10.01.2019
      Szanowny Panie,
      prosimy o kontakt i przesłanie korespondencji w sprawie na: info@efl.com.pl, postaramy się wyjaśnić sytuację.
      Pozdrawiamy, zespół EFL
    • Wypowiedz się
  • olo_grabina

    , w dniu 14.10.2018Ocena:
    Mam w leasingu w EFL Johna Derre i sprawdziło...

    ...się u mnie takie rozwiązanie. Sporo widzę opinii o windykacji, tu się nie wypowiem, bo regularnie płacę raty i wszystko idzie gładko. Na ten sprzęt w innej formie bym sobie nie miał jak pozwolić, leasing był jedyną opcją poza kredytem. Kredyt okazał się mniej korzystny.

    Ta opinia jest przydatna
    25Przydatność opinii
1 2 3 4 5 »